top of page

Winkel

In deze online shop kan je producten vinden voor geboortewerkers. Je vindt er onder andere originele Mexicaanse rebozo's, de doulaplanner en moxa sticks. Ophalen ook steeds kan na afspraak in De Pinte.

Rebozo's

Met de hand gemaakt in Mexico

De rebozo’s worden vervaardigd in een coöperatie in de centrale vallei van de staat Oaxaca, Mexico. De vereniging zorgt voor het behoud van gemeenschapsactiviteit waardoor een hoger economisch inkomen voor vrouwen gegarandeerd is. De wevers worden opgeleid om textiel te vervaardigen op een traditionele manier, maar met een eigentijdse toets. Men leert hen ook hun werk en culturele achtergrond naar waarde te schatten. De coöperatie is géén liefdadigheidsinstelling en red geen mensen. Men onderwijst en laat hen groeien. Aangezien iedereen samenwerkt onder dezelfde fairtrade regeling valt resulteert dit in hoogwaardige producten die met hart en ziel vervaardigd worden.

Handgeweven rebozo’s kunnen soms oneffenheden bevatten zoals knoopjes en afwijkende kleurschakeringen. Door het authentieke en artisanale proces en ambachtelijke weeftoestellen kunnen deze imperfecties tot stand komen.

Dit maakt elk stuk uniek.

bottom of page