top of page
rebozos gestapeld.jpg

Rebozo België

Bij Birthwise zijn we gepassioneerd door de rebozo. De kennis die we mochten ontvangen van onder andere Thea Van Thuyl, Mirjam de Keijzer en Naoli Vinaver delen we graag in Vlaanderen. Ook zijn we importeur van originele Mexicaanse rebozo's. Een samenwerking waar we erg trots op zijn. 

rebozo training

Met de hand gemaakt in Mexico

De rebozo’s worden vervaardigd in een coöperatie in de centrale vallei van de staat Oaxaca, Mexico. De vereniging zorgt voor het behoud van gemeenschapsactiviteit waardoor een hoger economisch inkomen voor vrouwen gegarandeerd is. De wevers worden opgeleid om textiel te vervaardigen op een traditionele manier, maar met een eigentijdse toets. Men leert hen ook hun werk en culturele achtergrond naar waarde te schatten. De coöperatie is géén liefdadigheidsinstelling en red geen mensen. Men onderwijst en laat hen groeien. Aangezien iedereen samenwerkt onder dezelfde fairtrade regeling valt resulteert dit in hoogwaardige producten die met hart en ziel vervaardigd worden.

Handgeweven rebozo’s kunnen soms oneffenheden bevatten zoals knoopjes en afwijkende kleurschakeringen. Door het authentieke en artisanale proces en ambachtelijke weeftoestellen kunnen deze imperfecties tot stand komen.

Dit maakt elk stuk uniek.

Specificaties

 

Closed weave: elke closed weave Mexicaanse rebozo is 2,7m lang en 60cm breed met extra franjes aan de zijkant. 

Open weave: 

Wasinstructies:

Het is aangeraden de rebozo te wassen voor gebruik. Dit helpt de geweven draden aan te spannen. De rebozos zijn 100% katoen. Wassen kan in principe op 60° maar is zelden nodig. Een programma op 30° of 40° is meestal genoeg. Wassen met gelijkaardige kleuren. Gebruik geen bleekmiddel. Drogen kan zowel aan de lucht als in de droogkast. Hoe vaker je ze wast, hoe zachter en soepeler ze worden. 

 

Van elke rebozo zijn maar enkele stuks op voorraad. Kleuren kunnen lichtjes afwijken van de foto. Ter plaatse komen uitkiezen is mogelijk na afspraak. 

Wens je een specifieke kleur en kan je even wachten? Stuur ons dan zeker een bericht zodat we deze voor je kan bijbestellen bij de volgende levering. 

 • Rebozo workshop in Melle
  Rebozo workshop in Melle
  Fri, 21 Jun
  Companie Bougie
  21 Jun 2024, 10:00 – 16:30
  Companie Bougie, Brusselsesteenweg 265, 9090 Melle, België
  Deze traditionele draagdoek uit Zuid-Amerika wordt al eeuwen ingezet bij zwangerschap en bevallingen. Maar hoe gebruik je de rebozo nu juist? Kom het te weten in deze praktische training.
  Delen
_edited.jpg
jerina vroedvrouw.jpg

Jerina, vroedvrouw

Ik vond dit één van de zaligste en bruikbaarste workshops die ik ooit gevolgd heb. Ik wilde er meteen mee aan de slag! Zeer waardevolle ontspanningsoefeningen voor zwangeren en eigenlijk iedereen. Het was vooral praktijkgericht, wat goed was doordat je op die manier veel beter alles opneemt door het zelf te ervaren. Ik wil meer van deze workshops!
bottom of page