top of page
rebozos gestapeld.jpg

Rebozo België

Bij Birthwise zijn we gepassioneerd door de rebozo. De kennis die we mochten ontvangen van onder andere Thea Van Thuyl, Mirjam de Keijzer en Naoli Vinaver delen we graag in Vlaanderen. Ook zijn we importeur van originele Mexicaanse rebozo's. Een samenwerking waar we erg trots op zijn. 

rebozo training

Met de hand gemaakt in Mexico

De rebozo’s worden vervaardigd in een coöperatie in de centrale vallei van de staat Oaxaca, Mexico. De vereniging zorgt voor het behoud van gemeenschapsactiviteit waardoor een hoger economisch inkomen voor vrouwen gegarandeerd is. De wevers worden opgeleid om textiel te vervaardigen op een traditionele manier, maar met een eigentijdse toets. Men leert hen ook hun werk en culturele achtergrond naar waarde te schatten. De coöperatie is géén liefdadigheidsinstelling en red geen mensen. Men onderwijst en laat hen groeien. Aangezien iedereen samenwerkt onder dezelfde fairtrade regeling valt resulteert dit in hoogwaardige producten die met hart en ziel vervaardigd worden.

Handgeweven rebozo’s kunnen soms oneffenheden bevatten zoals knoopjes en afwijkende kleurschakeringen. Door het authentieke en artisanale proces en ambachtelijke weeftoestellen kunnen deze imperfecties tot stand komen.

Dit maakt elk stuk uniek.

Specificaties

 

Closed weave: elke closed weave Mexicaanse rebozo is 2,7m lang en 60cm breed met extra franjes aan de zijkant. 

Open weave: 

Wasinstructies:

Het is aangeraden de rebozo te wassen voor gebruik. Dit helpt de geweven draden aan te spannen. De rebozos zijn 100% katoen. Wassen kan op 30° of 40° op een fijn wasprogramma. Wassen met gelijkaardige kleuren. Gebruik geen bleekmiddel. Drogen aan de lucht, niet in de droogkast. 

 

Van elke rebozo zijn maar enkele stuks op voorraad. Kleuren kunnen lichtjes afwijken van de foto. Ter plaatse komen uitkiezen is mogelijk na afspraak. Contacteer me zeker als ie meer dan 6 rebozos in 1 keer wil aankopen. 

Wens je een specifieke kleur en kan je even wachten? Stuur onsdan zeker een bericht zodat we deze voor je kan bijbestellen bij de volgende levering. 

Er zijn op dit moment geen geplande evenementen
_edited.jpg
jerina vroedvrouw.jpg

Jerina, vroedvrouw

Ik vond dit één van de zaligste en bruikbaarste workshops die ik ooit gevolgd heb. Ik wilde er meteen mee aan de slag! Zeer waardevolle ontspanningsoefeningen voor zwangeren en eigenlijk iedereen. Het was vooral praktijkgericht, wat goed was doordat je op die manier veel beter alles opneemt door het zelf te ervaren. Ik wil meer van deze workshops!
bottom of page