top of page
caroline en anke van birthwise

Caroline & Anke

Anke en Caroline ontmoetten elkaar voor het eerst op de internationale bijeenkomst "Less is more' in Nederland in 2016. Allebei afkomstig uit België en allebei de doula-opleiding afgerond. Ze hielden contact en kwamen elkaar meer dan eens "toevallig" terug tegen in de jaren die volgden. 

Door meer en meer samen te komen en te praten over de geboortewereld zagen de twee vrouwen dat ze veel gemeenschappelijke ideeën deelden. 

Zo startte het idee om een eigen hypnobirthing cursus te schrijven. 

Later sloegen ze opnieuw de handen in elkaar en startten ze een eigen doula-opleiding. Birthwise was geboren samen met een nieuwe frisse vibe in het geboortelandschap. 

Caroline en Anke Birthwise

HET TEAM

De empowered women van Birthwise

Anke verhulst.jpg

Anke Verhulst

Oprichter van Birthwise en vroedvrouw

Sinds 2012 is Anke hypnobirthing docent en ze begeleidt ook al jaren koppels als doula. In 2021 behaalde ze haar diploma vroedkunde om koppels ook medische zorg te kunnen aanbieden tijdens zwangerschap en bevalling. Zij is vaste docente en mentor bij de doulaopleiding .

IMG_9205.jpg

Caroline Devulder

Oprichter van Birthwise en doula

Sinds 2016 begeleidt Caroline koppels als voltijdse doula. In 2020 werd ze ook hypnobirthing docent om koppels nog dieper te kunnen voorbereiden op de geboorte.

Zij is vaste docente en mentor bij de doulaopleiding.

Kathleen van vaerenbergh doula.jpg

Kathleen Van Vaerenbergh

Mentor doula-opleiding

Kathleen begon in 2017 als geboortefotograaf. Ze gaf het boek "Navelstreng" en certifiëerde zich als doula in 2021. Met haar expertise in marketing en ervaring in de geboortewereld ondersteunt ze het Birthwise team en doulastudenten. 

IMG_20230815_212922.jpg

Sophie Emmery

Assistent Birthwise

Sophie heeft jarenlange ervaring in communicatie en eventorganisatie. In 2022 begon ze haar reis in de wereld van perinataal mentaal welzijn, gevolgd door een doulaopleiding. In 2024 behaalde ze haar certificering als Body Ready Method pro. Nu zet ze haar vaardigheden in om het Birthwise team en de doulastudenten te ondersteunen.

Missie en visie

Bij Birthwise dragen we kennis, kwaliteit en collegialiteit hoog in het vaandel.

Het overdragen van kennis gebeurt niet enkel via zelfstudie, maar via ervaren doula's en vroedvrouwen. Er is tijdens de opleiding niet alleen theorie, maar ook veel aandacht voor praktijk door ervaring. We zijn er bij Birthwise van overtuigd dat je het doula-zijn niet alleen uit boeken kan leren, maar vooral moet ondergaan. Daarom wordt er ingegegaan op gesprekstechnieken tijdens verschillende situaties die zich kunnen voordoen tijdens een bevalling. Hierdoor zijn onze doula's voorbereid en kunnen ze ouders optimaal ondersteunen.

Door het constant bijsturen van de opleiding volgens vernieuwende inzichten uit de geboortewereld wereldwijd wordt de kwaliteit van de opleiding gegarandeerd. We gaan mee met onze tijd en geven aandacht aan hedendaagse problematiek en situaties. Kwaliteit en professionaliteit gaan hand in hand. Daarom wordt ook aandacht besteed aan het uitbouwen van een onderneming. We leren jou hoe je van start kan gaan als professionele doula en hoe je dit het beste doet.

Tenslotte is collegialiteit een absolute must. De hechte band tussen doulastudenten die tijdens de opleiding ontstaat en het respect naar elkander toe zorgt ervoor dat doula's van Birth Wise elkaar ondersteunen als een (h)echte tribe. Birthwise doula's dragen zorg voor elkaar en zien elkaar als gelijke.

5D3_5701.jpg
bottom of page