top of page

Veelgestelde vragen

 • Ik heb geen ervaring met de rebozo, kan ik deelnemen?"
  Zeker. We beginnen heel laagdrempelig met rebozomassage.
 • Ik heb zelf geen rebozo. Kan ik toch meedoen?
  Als je zelf geen rebozo hebt kan je een sjaal meebrengen van thuis of een rebozo gebruiken van Birthwise die je nadien teruggeeft. Het is ook mogelijk om een rebozo te kopen na afloop van de workshop (niet verplicht).
 • Waar kan ik rebozodoeken kopen?
  Rebozodoeken kunnen aangekocht worden op de workshop zelf. Je kan ze ook online aankopen bij verschillende webshops: Bij Caroline (Birthwise docent rebozoworkshop) via www.caromama.be. Bij rebozo.nl Bij Groeien en Bloeien www.groeienenbloeien.be
 • Ik heb al ervaring met rebozomassage, is deze workshop iets voor mij ?"
  Rebozomassage leer je vooral uit oefening. Bij elke massage leer je bij. Ook al beginnen we laagdrempelig, we kijken naar de behoeften van elk individu in de groep. Ook gevorderden kunnen in deze workshop aan de slag. We zullen bijsturen waar nodig.
 • Kan ik in schijven betalen?
  Dat kan zeker! We beseffen heel goed dat de doulaopleiding een investering is. Om hier een stukje tegemoet aan te komen bieden we de optie om in schijven te betalen. Om administratieve redenen sturen we je na inschrijving 1 factuur. Je kiest zelf de grootte van de schijf (min. 100€) en de frequentie van betaling. Het enige wat we vragen is dat het totaalbedrag betaald is voor aanvang van de eerste lesdag. Betalen in schijven heeft trouwens geen invloed op de earlybird prijs.
 • Is de doulaopleiding ook interessant voor vroedvrouwen?
  Als vroedvrouw kan het zeker interessant zijn om een doulaopleiding te volgen. Hoewel je al over uitgebreide medische kennis en vaardigheden beschikt, biedt een doulaopleiding aanvullende inzichten en expertise die je kunnen helpen om je zorg voor zwangere vrouwen en gezinnen verder te verbeteren. Enkele voordelen op een rijtje: 1. Het is de perfecte aanvulling op je medische skills. Je leert emotionele en fysieke ondersteuningstechnieken die je kunt toepassen in je werk als vroedvrouw. We leren je verder kijken dan wat je medisch waarneemt, om zo beter te kunnen inspelen op het verloop geboorteproces. 2. Het zorgt voor verdieping van empathie en communicatie: de opleiding tot doula legt de nadruk op empathie, actief luisteren en verbindende communicatie. 3. We bieden een holistische benadering: de doulaopleiding biedt inzichten in alternatieve therapieën die aanvullend zijn op de medische zorg die je als vroedvrouw biedt. 4. Persoonlijke groei: tijdens de opleiding leer je ook jezelf beter kennen als mens en als zorgverlener. 5. Enkele topics waar we op focussen tijdens de doulaopleiding die minder of niet aan bod komen tijdens de opleiding vroedkunde: rebozo, massagetechnieken, moxa, acupressuur, aromatherapie, verbindende communicatie, zelfzorg, trauma in de geboortezorg, rituelen, placentaverwerkingsmogelijkheden, …
 • Kom ik na het behalen van het certificaat automatisch in de database van de Vlaamse Federatie van Doula's terecht, en op de website?
  Na het behalen van het certificaat moet je eerst lid worden van de Vlaamse Federatie van Doula's vzw om op hun website te komen (dedoula.be). Dit geldt ook voor doula's die de opleiding bij hen afronden. Birthwise studenten die wensen kunnen vermeld worden op de Birthwise website. Dit kan van zodra zij hun eerste modules hebben afgerond. Hierdoor krijgen ze de kans om al stagekoppels te ontmoeten.
bottom of page