top of page

Opleiding tot hypnobirthing docent België

birthwise 2.jpg
doula opleiding vlaanderen.png

Hypnobirhting
docentenopleiding

De geboorte van een kind is een van de meest bijzondere momenten in het leven. Als toekomstig docent hypnobirthing speel je een cruciale rol in het begeleiden van aanstaande ouders door dit prachtige proces. Onze hypnobirthing docentenopleiding is ontworpen om je te voorzien van uitgebreide kennis en praktische vaardigheden, waardoor je vol vertrouwen en effectief hypnobirthing kunt onderwijzen in zowel groeps- als privésessies.

Je avontuur begint met toegang tot ons online leerplatform. Hier duik je in een reeks modules die alle cruciale aspecten van het geboorteproces, zwangerschap, fysiologie, hypnose en het zenuwstelsel omvatten. Deze zelfgestuurde studie biedt de flexibiliteit om te leren in een tempo dat bij jou past, zodat je de theorie volledig kunt omarmen en integreren.

 

 

4 live-dagen

In oktober transformeren we kennis in praktijk tijdens vier onmisbare live dagen. Deze intensieve sessies zijn gericht op het verfijnen van hands-on technieken, waaronder het voordragen van hypnosescripts, het aanleren van bevorderlijke houdingen voor tijdens de zwangerschap en bevalling, ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en rebozo-technieken voor comfort en ontspanning. Het doel is om niet alleen de technieken onder de knie te krijgen, maar ook om persoonlijk te ervaren wat deze oefeningen teweegbrengen, waardoor je als docent met vertrouwen en empathie te werk kunt gaan.

"To change the world, we must first change the way the babies are being born." - Michel Odent

hypnobirthing opleiding gent

De live-dagen van deze hypnobirthing docentenopleiding worden later bekend gemaakt. 

 

LESUREN: 9u30-17u30u

LOCATIE:

Companie Bougie, Brusselsesteenweg 265, 9090 Melle (vlot bereikbaar met auto en openbaar vervoer)

doula opleiding vlaanderen.png

Topics

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de
hypnobirthing-opleiding

Basiskennis hypnose

Het zenuwstelsel

Fysiologie van de zwangerschap, geboorte & postpartum

Rol van de partner

Biomechanica

Rebozo

Taalgebruk

Het gebruik van visualisaties

Affirmaties

Hormonen

Interventies

Ademhaling

Houdingen 

Voordragen van scripts

Omgaan met pijn

Onvoorziene omstandigheden

Verbinding met de baby

Certificatie

Na succesvolle afronding van de opleiding - inclusief het volgen van alle modules, de live dagen en het slagen voor het online examen - ontvang je je certificering. Dit bevestigt je bekwaamheid en toewijding.

Voorwaarden tot certifiëren zijn:

 • Alle online modules doorlopen hebben

 • Geslaagd zijn voor het online examen (je kan zoveel herkansen indien nodig)

 • De 4 live dagen gevolgd hebben

Certifiëren is niet verplicht. Alleen kunnen de boeken voor docenten enkel aangekocht worden door gecertificeerde docenten

VOOR WIE ?

Deze opleiding is ideaal voor een breed scala aan deelnemers die een passie hebben voor geboortezorg en het welzijn van moeders, partners en baby's. Het is bijzonder geschikt voor:

 1. Geboortewerkers: vroedvrouwen, doulas, verpleegkundigen, en andere zorgverleners in de geboortezorg die hun aanbod willen uitbreiden met hypnobirthing technieken om zwangere vrouwen en hun partners te ondersteunen in een kalme en positieve geboorte-ervaring.

 2. Yoga- en Pilates-instructeurs: die gespecialiseerd zijn in prenatale en postnatale oefeningen en die hun diensten willen uitbreiden met ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen voor zwangere vrouwen.

 3. Wellness- en therapieprofessionals: zoals massagetherapeuten, acupuncturisten, en iedereen in de complementaire gezondheidszorg die geïnteresseerd is in het ondersteunen van zwangerschap en bevalling op een holistische manier.

 4. Onderwijsprofessionals en coaches: Die zich richten op zwangerschap, ouderschap, of vrouwengezondheid, en die hun kennis willen verdiepen met de principes en praktijken van hypnobirthing.

 5. Ervaringsdeskundigen: moeders of partners die zelf een positieve ervaring hebben gehad met hypnobirthing en deze kennis willen delen met anderen door een gecertificeerde instructeur te worden.

 6. Mensen op zoek naar een carrièreswitch: individuen die gepassioneerd zijn over het ondersteunen van gezinnen tijdens een van de meest transformatieve periodes in hun leven en op zoek zijn naar een zinvolle en bevredigende carrière in de geboortezorg.

Deze opleiding is ontworpen om deelnemers niet alleen te voorzien van diepgaande theoretische kennis, maar ook met praktische vaardigheden en zelfvertrouwen om hypnobirthing cursussen effectief te geven. Ongeacht de achtergrond, biedt deze opleiding een waardevolle kans om een verschil te maken in de levens van aanstaande ouders en bij te dragen aan positievere geboorte-ervaringen.

Investering

Bij de Birthwise docentenopleiding hypnobirthing ontvang je:

 • Eén jaar toegang tot het online platform met alle educatieve video's.

 • Toegang tot de vier live dagen in oktober, met flexibiliteit voor alternatieve data indien nodig.

 • Een syllabus met essentiële omkadering en achtergrondinformatie, samenvattend wat je online hebt geleerd.

 • Een informatief boek dat ouders kunnen aankopen, los van de cursus.

 • Toegang tot alle cursusmaterialen, inclusief mp3's met ontspanningsscripts, alle scripts en beeldmateriaal.

 • Een sessieplanner voor docenten, voor een duidelijk overzicht van sessie-inhoud.

 • Een werkboek voor ouders, exclusief verkrijgbaar voor docenten.

 • Templates voor PowerPoint-presentaties, aanpasbaar aan je eigen stijl.

Jouw investering:  1450;- (excl. btw)

Pas wanneer het voorschot  van €300 betaald is, ben je zeker van je plaats in de opleiding. Er is ook mogelijkheid om in schijven te betalen. Stuur ons hiervoor gerust een mailtje. 

Hier vind je de algemene voorwaarden

Inschrijving

Om de kwaliteit van de opleiding te garanderen laten we maximum 16 deelnemers toe per reeks van de live-dagen. 

Door het registratieformulier in te vullen meld je je aan voor de gekozen opleiding.  Hierna ontvang je een bevestigingsmail. De factuur volgt later in een aparte mail.

Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling van minstens 300 euro. 

Betaling in schijven is mogelijk. We sturen echter maar 1 factuur uit om het administratief werk tot een minimum te beperken. We houden bij wanneer een schijf betaald wordt. Je kiest zelf de grootte van de schijven, met een minimum van 200€. 

Onze sterktes

 • Uitgebreide, holistische achtergrondinformatie, waardoor je goed voorbereid bent op vragen van ouders.

 • Geen lidmaatschap of jaarlijkse bijdrage vereist.

 • Ondersteuning van zelfstandigheid, met vrijheid in hoe je jouw cursussen vormgeeft.

 • Praktische, hands-on technieken, zodat je meteen aan de slag kunt na de cursus.

doulabegeleiding.jpg
bottom of page