top of page

Waarom kiezen voor de doulaopleiding bij Birthwise?

Bijgewerkt op: 20 aug. 2023


Wanneer je overweegt om een doulaopleiding te volgen, wil je natuurlijk een keuze maken die bij je past. Bij Birthwise zijn we ervan overtuigd dat onze aanpak en methode uniek zijn en hieronder leggen we uit waarom.


  1. Ervaring & deskundigheid: Birthwise is een bedrijf dat gerund wordt door twee toegewijde vrouwen die zo goed als fulltime werken aan de opleiding en alles wat erbij komt kijken. Hierdoor kan je met al je vragen bij ons terecht. Vlotte communicatie is een van onze kernwaarden. Anke, een van onze oprichters, is zelf vroedvrouw. Dit betekent dat je begeleid wordt door iemand die dagelijks in het vak staat en een schat aan praktische kennis en ervaring bezit. Caroline heeft dan weer jarenlange ervaring als professionele doula.

  2. Erkenning: onze opleiding is erkend door de Vlaamse Federatie van doula's vzw. Dit zorgt ervoor dat je, na het behalen van je certificering, direct kunt participeren binnen het Vlaamse doulasysteem. Bovendien kunnen ouders die gebruik maken van de diensten van een Birthwise doula een terugbetaling aanvragen bij hun ziekenfonds, wat jou als doula een extra voordeel biedt in de markt.

  3. Praktijkgerichte aanpak: wij geloven sterk in het toepassen van theorie in de praktijk. Daarom werken we met case-studies waarbij je de opgedane kennis direct kunt toepassen op specifieke situaties. Dit helpt je om beter voorbereid te zijn op de veelzijdige en soms onvoorspelbare aard van het doula-zijn.

  4. Unieke vibe & materialen: bij Birthwise zorgen we voor een unieke, warme sfeer die ons eigen maakt. Daarnaast hebben we een zorgvuldig samengesteld werkboek gecreëerd dat dient als een waardevol hulpmiddel gedurende en na je opleiding.

  5. Balans tussen theorie & praktijk: onze studenten waarderen vooral de evenwichtige mix tussen theoretische kennis en praktische toepassing. We combineren spirituele inzichten met praktische tools en kennis, zodat je als doula op alle fronten voorbereid bent.

  6. Ondernemerschap & professionele ontwikkeling: naast de essentiële vaardigheden die nodig zijn om te functioneren als doula, biedt Birthwise ook cruciale begeleiding op het gebied van business. Het hebben van de juiste vaardigheden is slechts de helft van het verhaal is. Daarom omvat onze opleiding ook instructies over hoe je als doula een eigen praktijk kunt opstarten. Van het creëren van je merk tot het navigeren door de uitdagingen van het ondernemerschap, wij rusten je uit met de kennis en tools die je nodig hebt om met vertrouwen en professionaliteit de wereld van de doula's te betreden.


Bij Birthwise streven we ernaar om jou de best mogelijke opleiding en begeleiding te bieden. Terwijl er andere opties zijn, geloven we sterk in de unieke waarde die we aanbieden. We nodigen je uit om je reis als doula bij ons te starten en het verschil zelf te ervaren!
96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page