top of page
Traumabewuste geboortezorg
Traumabewuste geboortezorg

Mon, 05 Jun

|

Online platform the huddle

Traumabewuste geboortezorg

Deze reeks zal je inzichten en vaardigheden bieden om trauma in de context van geboortezorg beter te begrijpen en te ondersteunen. De reeks zal op eigen tempo te volgen zijn op ons online platform.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & locatie

05 Jun 2023, 09:00 – 10:00

Online platform the huddle

Over dit event

Op 15 mei start een nieuwe online reeks over "Trauma en Geboortezorg", geleidt door onze deskundige Celine Boelens. Deze reeks zal je inzichten en vaardigheden bieden om trauma in de context van geboortezorg beter te begrijpen en te ondersteunen. De reeks zal op eigen tempo te volgen zijn op ons online platform.

Wat omvat de cursus:

Online leerplatform met o.a. 

- Syllabus 

- meer dan 5H interviews boordevol content 

- 4 Q&A's (don. 18/05 - ma. 05/06 -  don.15/06 -  ma. 26/06) - opname van de Q&A achteraf beschikbaar

- what's app support & supervisie groep 

Waarom je inschrijven:

- birthimprints: de eerste 1000 dagen vanaf de conceptie van de baby zijn de belangrijkste voor de ontwikkeling voor het kind tot aan de volwassenheid. Patronen voor later gedrag, omgaan met stress, conflict, authenticiteit, ... worden in deze periode bepaald. Wist je trouwens dat de birthimprint van mama en papa vanaf de conceptie het baby'tje reeds beïnvloeden? 

- brengen van heling & release: van trauma naar transformatie. Onverwerkte ervaringen, chronische stress, trauma,... maken dat situaties (hoe lastig ze vaak zijn) zich blijven aandienen. Iedere keer dat deze situatie zich aandient worden we eigenlijk uitgenodigd om trauma te gaan helen. Des ondanks vervallen we zo vaak in het opnieuw reageren vanuit trauma op de situaties. Zo wordt heling, release en transformatie verhinderd. Jij kunt vanuit een trauma bewustzijn een duurzaam en werkelijk verschil betekenen in het emotioneel en mentaal welzijn van de mama's, baby's en ouders die je ondersteunt. 

- zwangerschap, geboorte en postpartum... de meeste kwetsbare periode kan tegelijkertijd de meest helende zijn. Vanaf de zwangerschap maakt de mama een reis naar binnen. Deze vrouwelijke energie nodigt uit tot vertragen, verstillen en reflectie. In deze periode tonen zich net de meeste triggers en is er tegelijkertijd de meeste ruimte om helend en zorgzaam hier mee om te gaan. 

- inzetten op zelfzorg en voorkomen van burn-out: als geboortewerkers zitten we vol vuur om ouders te begeleiden in een postieve zwangerschap- & geboorte ervaring. Onze drive is groot en toch lopen we meer dan eens zelf aan tegen frustraties en pittige situaties. Zelfinzicht, compassie en zelfbewustzijn vormen de sleutels om jouw passie te kunnen blijven delen met de wereld. Het nemen van eigenaarschap over je eigen onverwerkte ervaringen is de sleutel. 

- zeg ja tegen een meer 'heartcentered' samenleving: inzetten op mededogen, geweldloze communicatie, traumabewuste geboortezorg creëert de ruimte om bij te dragen een een meer verbindende samenleving waarin er ruimte ontstaat voor ieders eigen essentie. 

Deel dit event

bottom of page